<data:blog.title/> <data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>

10 Mart 2016 Perşembe

Tesettür Abiye kombin seçimde dikkat edilmesi gerekenler

Özel geceler ve davetlerde seçimi hep özel kıyafetlerden yana kullanırız. Tercihi yaparken kullanacağımız aksesuarlar kadar sezonun trendlerini de takip ederek mevsime ve modaya göre tercihlerimizi yapmak ve en şık ve en göz alıcı kombinleri oluşturmak gerekir.  Her zaman için bayanların en çok dikkat etmeleri gereken kıyafetler arasında ki uyumu sağlamaktır.


www.modanoiva.com

Tesettür Abiye ile Eşarp nasıl kombinlenmeli?
Tesettür giyim de sık sık kararsızlık yaşadığımız konulardan birisi de abiyemizin üzerine hangi eşarbı kullanacağımız sorusuna cevap bulamamaktır. Çoğu zaman eşarp kombinlemek o kadar zor bir hal alır ki, kıyafetimizi değiştirmek durumunda bile kalabiliriz.
Tesettür abiye denildiğinde akla gelen ilk görüntü güzel seçim yapılmış kombinlerdir. Şık bir eşarp, güzel aksesuarlar, çanta ve ayakkabı ile bu bütünlüğü sağlamış oluruz. Peki abiyelerin olmazsa olmazı şık ayakkabı seçimlerini yaparken nerelere dikkat etmeliyiz ve nasıl ayakkabılar tercih etmeliyiz?


Tesettür Abiye de ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Giymeyi düşündüğünüz kıyafet çok sade bir tasarıma sahip ise bu sadeliği kıyafetinizin tam zıt rengini kullanarak kırabilirsiniz. Ya da zıt renklere sahip bir şal ve ayakkabı ile bütünlük içerisinde kombinleyebilirsiniz. Tesettür abiye giyimde en çok tercih edilen ayakkabı modeli ise platform topuklu ayakkabılardır.Platform topuklu ayakkabılarda dikkat etmeniz gereken püf nokta abiyenizin boyunun ayakkabıyı göstermeyecek şekilde uzun olmasıdır. Ayakkabınız hem topuklu hem dar paça bir kıyafetiniz var ise o zaman kullanacağınız ayakkabı mutlaka ince topuklu bir ayakkabı olmalıdır. Özel günlerinizde problem yaşamamak için dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de yeni aldığınız ayakkabıları davet gününden birkaç gün önce kullanmaya başlayarak rahatlamanızdır. Kalıbı rahat olmayan henüz açılmamış ayakkabılar özel günlerinizi keyifle geçirmenizin önüne geçebilir.
Tesettür giyim modasında öncelik vererek düşündüğümüzde abiye kıyafetlerinizin üzerine kullanacağınız başörtünüzde çok detaylı modellere yer vermemenizi ve daha sade modelleri tercih etmenizi öneriyoruz. Sade modelleri kıyafetinizi dengelemek için kullanabilirsiniz. Nasıl ki normalde üst kısımda dekolte olduğunda alt kısmı uzun bırakmamız gerekiyorsa ya da aynı şekilde alt kısımda etek olduğunda üst kısmı dengelememiz gerekiyorsa bunu da aynı şekilde düşünebiliriz. Açık renk tesettür abiye ile pastel renk tonları tercih ederseniz daha uyumlu bir görüntü yakaladığınızı siz de fark edeceksiniz. Bunun yanısıra zıt renkler kullanarak tezatlık sağlayabilirsiniz. Örneğin; yeşil ile fuşya gibi yine yeşil ile altın sarısı gibi renkleri kombinleyebilir ve abiye kıyafetlerinizi dengeleyebilirsiniz. Tabi ki renkleri seçerken renk geçişlerine dikkat etmek gerekiyor çok parlak ve zıt olmamalı, daha yumuşak geçişler tesettür abiye ya da kıyafetinizin doygun görünmesini sağlayacaktır.

Kullandığınız kumaşların dokusu ise ayrıca önem taşımakta, çünkü kıyafetinizin kumaşı dokulu bir kumaş iken eşarp yada şalınız ipeksi dokularda olduğunda gözle görülür bir uyumsuzluk olacaktır. Uyumlu bir görüntü için benzer yapılarda kumaşlar kullanmanızı tavsiye ederiz.



2 yorum:

  1. merhabalar,ne hoş bir blog.takipteyimmm:)
    bana da beklerim.
    sundaybunday.blogspot.com

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirici bir yazı meğine sağlık :)

    YanıtlaSil