<data:blog.title/> <data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Yeni Kapananlara Öneriler


    Yeni kapanan herkesin öncelikle ilk problemi eşarp yada şal bağlama konusudur.  Başlangıçta herkes çok zorlanıyor ama zamanla eliniz de, gözünüz de alışıyor ve siz de başörtünüzü çok daha kısa sürede size en yakışacak şekilde bağlaya biliyorsunuz. Süreci hızlandırmak adına başörtü bağlama  videoları izleyip bol bol denemeler yapabilirsiniz.
      Öncelikle başörtünüzün düzgün durması için topuzunuzun düzgün olması gerekiyor. Saçlarınız kısa ise kendinden topuzlu bone yada topuz tokalarını kullanabilirsiniz.
Eşarp bağlamak şal bağlamaya oranla daha zordur, bu yüzden başlangıçta şal kullanabilirsiniz.  Zamanla eşarbınızı da çok rahat bağlayabilir hale geleceğinizden hiç şüphem yok.


    Yeni kapanmış olmanın mutluluğuyla birden alışverişe dalıp çok fazla alışveriş yapmayın. Deneyimledikçe görüşleriniz de zevkiniz de değişicektir. Özellikle aldığınız kıyafetlerin kumaşına dikkat edin. İçini göstermeyen ve terletmeyen doğal kumaşları tercih edin,  kat kat giyinmemeye çalışın. Bir çok firma artık tensel kumaşlı kıyafetler üretiyor.
   
    Aldığınız kıyafetlerinizin özellikle de başörtünüzün renginin, teninize uygun olmasına dikkat edin. Aksi taktirde başörtünüz solgun görünmenize sebep olabilir. Açık bir ten rengine sahipseniz daha koyu tonlarda baş örtüsü, Koyu renk bir tene sahipseniz açık tonlarda böşörtüsü tercih etmelisiniz.



Dolabınızda mutlaka bulunması gereken parçalar; 
- Siyah ve beyaz gömlek
- Trençkot,
- Kot pantolon ya da etek
- Siyah, pantolon ya da etek.

Sevgiyle kalın…


     




3 yorum:

  1. ah nasıl güzel giyiniyorlar nasıl şıklar bayılıyorum bu zamanki kapalı bayanlara fotodaki eşarp bağlamalarıda çok hoş

    bende bloğuma desteklerinizi bekliyorum
    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. hımmm bu yazıyı paylaşayım ya okusun arkadaşlarımız :)

    YanıtlaSil
  3. resmen beni anlatmışsınız yazınızda :) çevremde hiç kapalı arkadaşım olmadığı için kapandıktan sonra çok zorluk çektim. annemde kapalı bir bayandı fakat şal kullanmadığı için bağlamasını bilmiyordu. deli gibi bone yapma şal yapma videosu izlemiştim :)

    YanıtlaSil